Over mij

Mijn naam is Marieke Droste.

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog/gedragswetenschapper aan de Universiteit van Nijmegen. In deze functie heb ik jarenlange ervaring in het werken met kinderen en hun opvoedingssysteem in een gezin of groep. Sinds enkele jaren werk ik ook als systeemtherapeut. Met veel plezier en enthousiasme ben ik betrokken bij gezinnen en partners in de context van gezins- of relatietherapie. Mijn opleiding hiervoor heb ik gevolgd conform de eisen van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (de NVRG). Naast mijn werk vanuit mijn praktijk werk ik als gedragswetenschapper en systeemtherapeut bij een orthopedagogisch behandelcentrum in Twente.

Als gedragswetenschapper heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk gedrag en met name over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met (moeilijke) situaties. De opleiding systeemtherapie heeft mij geleerd om niet alleen gedrag, maar ook gevoelens, gedachten en overtuigingen, te begrijpen vanuit de context. In mijn visie staan problemen, het vastlopen of een psychische klacht nooit op zichzelf, maar worden deze altijd beïnvloed door geschiedenis, leefsituatie, cultuur en relaties. Ik vind het een voorrecht dat ik ben opgeleid als systeemtherapeut. Doordat ik nu niet alleen aandacht heb voor de cliënt, maar ook voor alles en iedereen om de cliënt heen, merk ik dat ik mensen veel beter kan begrijpen én dat ik ze niet alleen beter, maar ook sneller en doeltreffender kan helpen. 

Als persoon ben ik positief ingesteld. Ik richt me graag op dingen die goed gaan, om daar van te leren. Ik hoor vaak terug dat mensen mij als betrokken en warm ervaren. Daarbij vind ik een vleugje humor en Twentse nuchterheid ook belangrijk.